Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Nadziewane jabłka"
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 2411
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 905
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6354
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2012
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 2411
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 905
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6354
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2012
Składniki
Jabłka dokładnie umyj i odkrój „czapeczki”. Usuń gniazda nasienne. Powinny zostać 2-cm ścianki.
Orzechy włoskie posiekaj. Dodaj rodzynki, migdały, cynamon, miód i wszystko wymieszaj.
Napełnij jabłka nadzieniem, przykryj czapeczkami i wstaw do naczynia żaroodpornego. Na dno wylej wodę (ok. 2 cm), aby owoce nie popękały.
Piecz w 180oC przez 35-40 min, aż jabłka staną się zupełnie miękkie.Źródło: Takie jest życie