Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 73
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 229
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 73
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 229
Składniki
Przygotowujemy ciasto naleśnikowe: mąka, mleko, żółtka, sól - łączymy. Konsystencja ciasta - słodka śmietana. Następnie ubijamy białka i delikatnie wtłaczamy do ciasta. Smażymy naleśniki (są bardzo puszyste).
Lekko przestudzone naleśniki smarujemy: na 1/2 naleśnika kładziemy dżem (najsmaczniejsze są z dżemem jagodowym ale ten dobrej jakości jest drogi) a na drugą ubitą śnieżkę i składamy naleśnik na połowę, Na górę również dajemy śnieżkę i ozdabiamy całość plasterkami kiwi.