Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na idealnie cienkie i delikatne naleśniki
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 23
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 23
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Składniki
W misce zmiksuj jajka z mlekiem, wodą gazowaną, cukrem waniliowym i solą Dodaj mąkę przesianą na sicie, ponownie zmiksuj Na koniec wlej roztopione masło i dobrze zmiksuj Wstaw całość na 30 min do lodówki Przelej ciasto do naczynia z dzióbkiem, z którego będzie można precyzyjnie dozować ilość ciasta Wlewaj na rozgrzaną patelnię porcję ciasta i rozprowadzaj poruszając patelnią Smaż ok. 2-3 min z każdej strony na średnim ogniu Nadziej wybranymi dodatkami, posyp cukrem pudrem lub polej słodkim sosem Z podanych składników wychodzi ok. 16 naleśników o średnicy 20 cm