Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki Rafaello na mące kokosowej wypełnione delikatnym śmietankowo-kokosowym kremem to prawdziwa gratka dla wszystkich wielbicieli kokosa. Podane w towarzystwie świeżych warzyw smakują obłędnie. Sprawdzą się na słodkie śniadanie, kolację lub podwieczorek.
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 220
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 516
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 14592
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 220
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 516
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 14592
Składniki
Wszystkie składniki do przygotowania ciasta na naleśniki przełóż do miski i dokładnie wymieszaj, tak aby nie pozostawały, żadne grudki.
Naleśniki kokosowe smaż na dobrze rozgrzanej, nieprzywierającej patelni z dwóch stron na złoty kolor.
Przygotuj nadzienie do naleśników Rafaello. Słodką śmietankę ubij z cukrem pudrem na puch. Dodaj serek mascarpone i wiórki kokosowe. Składniki zmiksuj.
Kokosowe naleśniki przełóż śmietankowo-kokosowym kremem. Naleśniki Rafaello złóż na kształt trójkątów. Podawaj z dodatkiem świeżych owoców lub ulubionego dżemu.