Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 15-02-2024
Lekkie naleśniki na śniadanie i podwieczorek. Wróciłam z rehabilitacji i próbowałam sił z naleśnikami. Wyszły idealnie i nie za słodkie.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 106
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 67
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 106
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 67
Składniki
Jogurt. Chipsy zmielić w młynku do kawy. Jogurt wymieszać z chipsami i miodem. Naleśniki. Jajko roztrzepać z mlekiem, dodać mąkę, sól i dokładnie wymieszać widelcem lub rózgą. Smażyć na rozgrzanej patelni z obu stron. Patelnię lekko spryskujemy olejem co trzeci naleśnik. Gotowe naleśniki cieniutko smarujemy dżemem, nakładamy trochę jogurtu, kilka borówek i składamy. Resztę jogurtu nakładamy na naleśnikach, posypujemy borówkami i chipsami.