Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam naleśniki z mąk mieszanych. Naleśniki takie zrobiłam po raz pierwszy gdyż udało mi się kupić mąkę dyniową. Tak przygotowane naleśniki wyszły bardzo smaczne i powiem szczerze że na pewno często będą na gościć moim stole.
wyższe naczynie, chochla, patelnia, szklanka, mikser,
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 83
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 197
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 83
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 197
Składniki
Do wyższego naczynia wsypujemy mąkę dyniową, mąkę kukurydzianą oraz mąkę ziemniaczaną. Dodajemy jajka, szczyptę soli cukier kokosowy oraz na końcu szklankę mleka (200 g). Wszystko razem miksujemy. Chochelką nabieramy porcje ciasta naleśnikowego, wylewamy na rozgrzaną i leciutko posmarowaną ( dosłownie niewielka ilość) olejem kokosowym patelnię i smażymy naleśniki z obu stron. Podajemy z dżemem albo z ulubionym twarożkiem lub polane syropem klonowym.
Smażenie naleśników.