Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Naleśniki z truskawkami po 2. roku"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1179
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 117
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 130
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1179
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 117
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 130
Składniki
Jajko rozbij z mlekiem i dodaj obie mąki oraz szczyptę soli. Następnie dokładnie wymieszaj , by powstało ciasto.
Truskawki umyj i oczyść z szypułek. Zmiksuj, dodając do nich serek waniliowy.
Usmaż naleśniki z obu stron i odstaw, żeby trochę przestygły. 4. Posmaruj naleśniki nadzieniem truskawkowym, a potem zwiń je w ruloniki. 5. Ubij śmietanę z odrobiną cukru i udekoruj nią danie.Źródło: Mam dziecko