Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Naleśnikowe pakieciki"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 5923
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 139
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 304
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 5923
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 139
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 304
Składniki
Suszone grzyby opłucz, a następnie zalej niewielką ilością wody i gotuj na małym ogniu 30 minut. Kapustę przepłucz, włóż do garnka. Dodaj liść laurowy i ziarna ziela angielskiego. Zalej wodą. Gotuj na małym ogniu aż kapusta zmięknie (około 30 min).
Ugotowane grzyby dodaj do kapusty razem z kilkoma łyżkami wywaru z gotowania. Wymieszaj, odparuj. Farsz przepuść przez maszynkę (usuń przyprawy). Obierz i poszatkuj cebule. Przesmaż je na 2 łyżkach oleju. Dodaj do farszu. Dopraw solą oraz pieprzem.
Mąkę zmiksuj z mlekiem, jajkami, cukrem oraz sporą szczyptą soli. Na oleju partiami smaż duże cienkie naleśniki. Na każdym rozłóż porcję farszu. Zwiń naleśniki, formując pakieciki.
Możesz je przewiązać zblanszowanym szczypiorkiem lub obtoczyć w jajku i bułce tartej, a potem odsmażyć jak krokiety.
czas ok. 50 min; porcja – 240 kcal, cena 1,40 złŹródło: Świat kobiety