Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Niebieskie "Fale Dunaju""
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2154
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 986
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2154
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 986
Składniki
Jajka zmiksuj z cukrem, dodaj resztę składników. Połowę ciasta wlej do formy. Do drugiej części dodaj kakao, wiśnie i łyżkę mleka. Wlej na jasne ciasto. Piecz 30 min w temp. 180°C.
Krem: zagotuj mleko z cukrem i barwnikiem. Ugotuj budyń. Kiedy ostygnie – zmiksuj z masłem oraz ekstraktem. Kremem posmaruj zimne ciasto.
Czekoladę stop w kąpieli wodnej. Wlej mleko oraz olej. Wymieszaj. Kiedy ostygnie, polej wierzch ciasta. Odstaw do stężenia.
Porcje 20 Przygot. 100 min Cena 1,65 zł Kalorie 335 kcal
<strong>Karolina Kornacka z Opola</strong>Źródło: Takie jest życie