Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 94
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1763
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 47
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1595
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 94
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1763
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 47
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1595
Składniki
Nastawiamy piekarnik na 180 stopni
wkładamy masło i 30 dagcukru do miski . ucieramy na krem
wbijamy jaja do masy ucierajac ją aż będzie gładka
wsypujemy mąkę do masy mieszajac az będzie pulchna
przekładamy na foremkę . wstawiamy do piekarnika na 20 - 25 minut
LuKiEr wbijamy jajo do miseczki i oddzielamy białko od żółtka
ubijamy pianę z białka . na talerzu układamy owoce i smarujemy pianą
potem obsypujemy lekko cukrem pudrem
ciasto przekrawamy na pół. przekładamy dżemem i robimy lukier
na cieście układamy owoce zanim lukier stężeje
potem smarujemy owoce lukrem żeby przykleiły się do ciasta
SMACZNEGO ! ! ! ! ! !