Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Nocny drożdżowiec z porzeczkami"
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 31
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 29
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 75
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 31
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 29
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 75
Składniki
Mleko lekko podgrzej i wymieszaj z cukrem. Masło rozpuść i odstaw do ostygnięcia. Jajka umyj, rozbij i rozmieszaj. Drożdże pokrusz. Wszystkie przełóż do miski, ale ich nie mieszaj. Przykryj ściereczką i odstaw na noc.
Rano wsyp do miski z ciastem mąkę przesianą z solą oraz cukier waniliowy. Wyrób gładkie ciasto. Rozwałkuj i przełóż je na blaszkę wyłożoną pergaminem. Ponownie przykryj ściereczką i odstaw na ok. 50 minut do podwojenia objętości.
Owoce umyj, osusz, ułóż wzdłuż, pośrodku ciasta. Zawiń boki do środka i przełóż ciasto do keksówki. Posmaruj cienko jajkiem. Piecz ok. 1 godzinę w 170°C. Oprósz cukrem pudrem i podawaj z owocami.Źródło: Naj