Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Noworoczne muffinki"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 743
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 160
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 88
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 743
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 160
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 88
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Składniki
Jajka utrzyj z 15 dag cukru. Kolejno dodawaj mleko kokosowe, 100 ml oleju, mąkę przesianą z opakowaniem proszku do pieczenia, 6 dag wiórków kokosowych oraz szczyptę soli. Formy na muffinki wyłóż papilotkami. Napełnij do połowy ciastem.
Nałóż po łyżce dżemu (np. z porzeczek), a potem resztę ciasta. Piecz ok. 30 min w temp. 180 st. W tym czasie ubij kremówkę. Dalej ubijając, dosypuj resztę cukru. Połącz z mascarpone. Na koniec dodaj pozostałe wiórki oraz 20 ml rumu.
Zagnieć 5 dag marcepanu z zielonym barwnikiem, rozwałkuj. Wytnij koniczynki. Zimne muffinki posmaruj kremem kokosowym, udekoruj koniczynkami.
czas ok. 70 min; porcja – 410 kcal, cena 1,90 złŹródło: Świat kobiety