Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Noworoczne pierniczki"
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 169
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 580
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 66
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1535
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 169
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 580
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 66
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1535
Składniki
Masło i miód rozpuść, ostudź. Wmieszaj cukier, kakao, przyprawę, jajko i 2 łyżki rumu. Na stolnicę przesiej mąkę z sodą. Dodaj masę miodową, olej i mielone orzechy. Zagnieć ciasto, schłodź w lodówce.
Małe foremki do babeczek wysmaruj tłuszczem. Do każdej wciśnij kulkę ciasta. Foremki wstaw do piekarnika. Piecz w 190 st. 10 min. Pierniczki wyjmij z foremek, odstaw do ostudzenia. Rozpuść 5 dag czekolady (lub polewy czekoladowej). Polej pier niczki. Powciskaj migdały lub orzechy włoskie.
Czas ok. 60 min; porcja – 120 kcal, cena 50 gr.Źródło: Świat kobiety