Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ogórki faszerowane"
Makaron z mięsem mielonym i fasolą to ciekawe urozmaicenie, które nie wymaga...
Odsłon: 89
To smaczny, tradycyjny polski obiad. Gołąbki najlepiej smakują w towarzystwi...
Odsłon: 80
Mocno czekoladowe ciasteczka, chrupiące, ale i puszyste i delikatne. Są prost...
Odsłon: 129
Makaron z mięsem mielonym i fasolą to ciekawe urozmaicenie, które nie wymaga...
Odsłon: 89
To smaczny, tradycyjny polski obiad. Gołąbki najlepiej smakują w towarzystwi...
Odsłon: 80
Mocno czekoladowe ciasteczka, chrupiące, ale i puszyste i delikatne. Są prost...
Odsłon: 129
Składniki
Ogórki obierz, pokrój w grube cząstki, wydrąż. Gotuj w wywarze 8-10 minut. Wyjmij.
Cebulę i czosnek posiekaj. Obraną marchew i seler pokrój. Na 2 łyżkach masła podsmaż cebulę i czosnek, dodaj warzywa, curry i pszenicę. Smaż ok. 2 min. Wymieszaj z rodzynkami i zalej mlekiem. Gotuj ok. 10 min. Napełnij ogórki i piecz 15 min w 175 st. C. Natychmiast podawaj.
Czas przygotowania: 45 minut 330 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień