Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Omlet bakaliowy po 2. roku"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 94
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 61
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 271
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5426
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 94
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 61
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 271
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5426
Składniki
Jajka dokładnie umyj i sparz wrzątkiem. Białka oddziel od żółtek i ubij na sztywną pianę; żółtka dokładnie wymieszaj z jogurtem naturalnym i mąką. Następnie dodaj do masy pianę z białek i całość wymieszaj.
Rodzynki i drobno pokrojone suszone morele zalej wrzątkiem i pozostaw na kilka minut, by zmiękły.
Bakalie wsyp do ciasta, całość dokładnie wymieszaj. Na patelni rozgrzej masło i smaż omlet z obydwu stron na złoty kolor.Źródło: Mam dziecko