Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, mięciutkie oponki. Szybkie i proste w przygotowaniu.
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 25
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 132
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 25
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 132
Składniki
Ser przecisnąć przez praskę, dodać resztę składników. Ja od razu wszystko wyłożyłam na stolnicę, ale jeśli wolicie to można składniki wsypać do miski, zagnieść i dopiero wyłożyć na stolnicę. Wszystkie składniki zagnieść na jednolite ciasto.
Rozwałkować i wykrawać szklanką koła, w środku każdego koła zrobić dziurkę kieliszkiem. Skrawki ciasta które pozostaną, ponownie zagnieść i wykrawać oponki, aż do wykończenia ciasta.
Tak przygotowane oponki smażyć w głębokim oleju, na małym ogniu, 2-3 minuty z każdej strony.
Gotowe oponki wykładać na ręcznik papierowy, żeby odsączyć z tłuszczu. Posypać cukrem pudrem.