Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
A ja dziś to przyznać muszę Wszyscy znamy te pączusie Każdy kiedyś tam je smaży Lecz czy przyznać się odważy?
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 998
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1112
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11392
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 998
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1112
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11392
Składniki
Serek przekładamy do miski. Dodajemy jajko, cukier, cukier waniliowy i ucieramy na jednolitą masę. Dodajemy przesianą mąkę oraz proszek do pieczenia. Wyrabiamy ciasto. Ciasto wałkujemy na grubość około 0,5 cm. Za pomocą szklanki wykrawamy koła a z pomocą kieliszka dziurki w środku. Możemy tez użyć specjalnych foremek.
W głębokim garnku rozgrzewamy tłuszcz. Oponki smażymy z obu stron na złoty kolor. Oponki odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Gotowe posypujemy cukrem pudrem.