Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Serowe oponki z pysznym lukrem :)
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1178
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 116
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 130
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1178
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 116
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 130
Składniki
Mąkę przesiewamy na stolnicę, dodajemy proszek, żółtka, masło, jogurt i ser. Całość dokładnie zagniatamy. Posypujemy delikatnie mąką i wałkujemy na cienkie ciasto. Szklanką wykrawamy kółka, i robimy dziurkę w środku. Na walentynki - oponki serduszka. Na patelni rozpuszczamy kostkę masła. Oponki smażymy z dwóch stron na rumiano. Uwaga! szybko są gotowe! Osuszamy na ręczniku papierowym. Białko ubijamy na sztywną pianę, dodajemy sok z połowy cytryny. Następnie cały czas miksując dodajemy stopniowo puder. Część lukru miksujemy z czerwonym barwnikiem. Lukier nożem nakładamy na oponki, ozdabiamy kolorową posypką.