Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Oponki twarogowe"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 268
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 41
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 78
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 87
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 268
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 41
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 78
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 87
Składniki
Masło stop, przestudź. W misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, jajko oraz sól. Dodaj masło.
Wszystkie wymieszaj mikserem. Twaróg rozgnieć widelcem. Porcjami dodaj do ucieranego ciasta. Gdy się połączą, szybko zagnieć je rękoma.
Ciasto przełóż na stolnicę oprószoną mąką. Rozwałkuj na grubszy placek. Szklanką wytnij krążki. W krążkach kieliszkiem wytnij dziurki.
W garnku rozgrzej olej. Oponki oraz małe kółeczka partiami wkładaj na gorący tłuszcz. Smaż z obu stron, aż wypłyną i staną się rumiane. Usmażone ciastka osącz na papierowym ręczniku. Od razu posyp cukrem pudrem z wanilią.Źródło: Tina