Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Orientalnie faszerowane papryki"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8921
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 199
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 465
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8921
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 199
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 465
Składniki
Do dużej miski wsypać kuskus, rodzynki, kurkumę, cynamon i szczyptę soli. Zalać wrzątkiem nieco nad poziom kaszy. Odstawić na 5 minut. Na patelni rozpuścić masło i dodać je do gotowej kaszy, rozdrabniając widelcem zbite ziarna. Doprawić sokiem z cytryny.
Papryki umyć, rozciąć na połówki i oczyścić w środku z gniazd nasiennych. Nafaszerować kuskusem, włożyć gotowe porcje do naczynia żaroodpornego, podlać wodą lub bulionem warzywnym i nałożyć pokrywkę. Zapiekać przez 20 minut w temperaturze 180oC. Tuż przed podaniem przystroić danie listkami świeżej mięty.
ok. 40 minut.Źródło: Twoje Imperium