Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Orzechowe babeczki"
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 263
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 56
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 60
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5369
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 263
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 56
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 60
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5369
Składniki
Miękkie masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Jajka rozdzielić. Żółtka dodać do masy. Ucierając, dolewać mleko oraz wsypywać porcjami mąkę, proszek do pieczenia i mielone orzechy.
Schodzone białka ubić ze szczyptą soli. Sztywną pianę połączyć z ucieraną masą, dodać całe orzechy i posiekane figi.
Foremki do muffinek natłuścić, oprószyć tartą bułką lub wyłożyć papilotkami. Napełnić ciastem do połowy (gdyż urosną podczas pieczenia).
Foremki na blaszce włożyć do nagrzanego do 180°C piekarnika na około 20-30 minut, aż muffinki się zarumienią.
Gdy muffinki ostygną, delikatnie wyjąć z foremki. Jeśli pieczemy w papilotkach, pozostawić w nich.
ok. 55 minut.Źródło: Twoje Imperium