Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna orzechowa, maślana kruszonka i miękkie jabłka z cynamonem. Crumble to jeden z najprostszych i najpyszniejszych deserów jakie znam. Podany na ciepło z gałką ulubionych lodów lub kleksem śmietany czy jogurtu gwarantuje niezwykłe doznania smakowe ;) Jesień w pełni...piękna, słoneczna - ten deser idealnie wpisuje się w smaki tej pory roku.
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 41
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 59
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 57
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 995
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 226
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 41
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 59
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 57
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 995
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 226
Składniki
Orzechy rozdrobnić w malakserze. Mąkę połączyć z orzechami, solą i cukrem, dodać zimne masło i posiekać. Zagnieść ręcznie lub w robocie kruszonkę. Jabłka obrać i usunąć gniazda nasienne, pokroić na większą kostkę. Wymieszać z cukrem i cynamonem. Jabłka rozłożyć do kokilek wysmarowanych masłem. Posypać kruszonką. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec przez ok. 25 minut. Podawać na ciepło z lodami lub na zimno.