Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Orzechowe markizy"
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 94
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 13868
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 39
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 19
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 72
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 185
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 94
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 13868
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 39
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 19
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 72
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 185
Składniki
Tłuszcz zmiksuj z cukrem i wymieszaj z orzechami. Do masy wsyp mąkę. Szybko rękoma zagnieć ciasto. Zawiń je w folię i schładzaj ok. 30 minut.
Potem ciasto podziel na porcje. Każdą z nich rozwałkuj na stolnicy lekko oprószonej mąką. Z placków powycinaj krążki. Ułóż je na blachach wyłożonych papierem do pieczenia. Kolejno wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C , na ok. 12 minut. Wystudź, ostrożnie zdejmij.
Przygotuj krem: zmiksuj masło z cukrem pudrem i orzechami na puszysty krem. Ew. wymieszaj go z alkoholem. Ciastka przełóż kremem. Udekoruj stopioną polewą z białej czekolady.Źródło: Naj