Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny deser dla każdego, kto lubi sobie pogryźć ;)
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 219
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 514
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 14345
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 219
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 514
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 14345
Składniki
Wodę zagotować z cukrem, dodać pokrojone drobno orzechy i ogrzewać przez kilka minut, ostudzić.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Śmietankę ubić z cukrem pudrem, dodać serek mascarpone i całość zmiksować. Na koniec przełożyć ostudzoną czekoladę i całość ze sobą połączyć.
Do kieliszków/pucharków układać : warstwę masy serowej, orzechy i ponownie warstwę serową. Na wierzchu ułożyć owoce granatu.