Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Owocowe pucharki"
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 38
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 129
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 121
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 117
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 38
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 129
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 121
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 117
Składniki
Przygotuj 4 szklane pucharki lub duże szklanki. Włóż je do lodówki, aby się dobrze schłodziły. Połówki melonów pozbaw pestek. Specjalną okrągłą łyżeczką wydrąż kulki miąższu. Odłóż do miski. Odstaw do lodówki do schłodzenia.
Odkrój skórkę od umytego kawałka arbuza. Miąższ pozbaw pestek. Używając tej samej łyżeczki wytnij czerwone kulki miąższu i również odłóż je do schłodzenia.
Przygotuj sos do deseru. Sok wyciśnięty ze sparzonej cytryny utrzyj z likierem kokosowym oraz cukrem pudrem do smaku. Jeśli deser mają jeść dzieci, zrezygnuj z alkoholu. Zamiast niego wymieszaj kilka kropli olejku kokosowego z wodą, dodaj do sosu.
Schłodzone kulki melona Galia i Cantalupa układaj w schłodzonych pucharkach na przemian z kulkami arbuza. Polej sosem. Dekoruj listkami świeżych ziół.
czas ok. 25 min; porcja – 150 kcal, cena 2,70 złŹródło: Świat kobiety