Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 158
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 19
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 85
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 412
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19579
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 158
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 19
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 85
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 412
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19579
Składniki
Owoce umyj, osącz. Potem, w zależności od rodzaju, wydryluj je, usuń szypułki albo oderwij od gałązek. Oczyszczone owoce przesyp do miseczki.
Z cytryny wyciśnij sok. Miętę umyj, osusz, oderwij listki od gałązek. Sok cytrynowy oraz miętę dodaj do owoców w miseczce. Zalej je sokiem malinowym i winem. Wstaw do lodówki na 3 godziny.
Śmietanę wymieszaj z cukrem waniliowym oraz śmietan-fixem. Ubij na sztywno. Przełóż do szprycy cukierniczej. Zamarynowane owoce wraz z zalewą przełóż do pucharków. Na wierzch każdej porcji wyciśnij rozetę śmietany.Źródło: Tina