Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Owocowy placek z kruszonką"
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 64
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 198
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 206
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 64
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 198
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 206
Składniki
10 porcji • : 25 min • pieczenie: 50 min • 538 kcal/porcja • 3 zł/porcja
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Formę (najlepiej o boku dł. 23 cm) wyłóż papierem do pieczenia.
W dużej misce wymieszaj mikserem masło, cukier, mąkę, proszek do pieczenia, jajka, esencję waniliową i cynamon. Na koniec dodaj rozmrożone maliny oraz brzoskwinie i wymieszaj łyżką.
Wyłóż ciasto z owocami do formy, wyrównaj powierzchnię.
Do mniejszej miski przełóż kruszonki. Wymieszaj je i rozetrzyj palcami, tak aby powstały kluseczki. Posyp nimi ciasto po wierzchu.
Wstaw ciasto do piekarnika, piecz 45-50 minut (patyczek wsunięty w ciasto powinien być suchy). Ostudź w formie. Przed podaniem pokrój na czworokątne kawałki. Jeśli ciasto zostanie na drugi dzień, przełóż je do zamykanego pojemnika i wstaw do lodówki.Źródło: Olivia