Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne owsiane ciastka z marchewką, idealne do szkolnej lunchówki
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 87
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1679
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 27
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1578
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 87
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1679
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 27
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1578
Składniki
Nagrzać piekarnik do 180 stopni, blachę wyłożyć papierem do pieczenia. W misce wymieszać mąkę, płatki owsiane, cynamon, sól, proszek do pieczenia i sodę. W drugiej misce zmieszać startą marchewkę i rodzynki z dwiema łyżkami mieszanki z pierwszej miski.
Do kolejnej miski wbić jajka, dodać cukier i miksować ok 3 minut aż się cukier rozpuści. Wlać wolnym strumieniem olej cały czas mieszając. Do mokrych składników dodać suche, wymieszać drewnianą łyżką. Następnie dodać bakalie i marchewkę, wymieszać. Na blasze układać po 1 czubatej łyżce mieszanki, zachowując odstęp. Piec 15-20 minut w 170 stopniach.