Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Owsiane kokosanki"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 129
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1736
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 245
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 113
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 129
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1736
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 245
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 113
Składniki
ok. 75 minut
Masło stopić, wymieszać z płatkami owsianymi i kokosowymi wiórkami. Jajka wbić do miseczki. Dodać cukier, cukier wanilinowy, szczyptę soli i cynamon. Ubijać mikserem około 10 minut.
Kiedy masa będzie puszysta i jasnokremowa, wsypać do niej mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia oraz rodzynki. Dołożyć masło z płatkami owsianymi i kokosem. Dobrze wymieszać. Blachy wyłożyć pergaminem.
Brać małe porcje ciasta (po 2-3 łyżki) i formować okrągłe ciastka. Blachy z ciastkami kolejno wstawiać do piekarnika nagrzanego do 175°C. Piec 20 minut. Wystudzić, posypać cukrem pudrem.Źródło: Życie na gorąco