Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Owsiane kuleczki z bakaliami, czyli zdrowe słodycze :)
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 163
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 315
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 22
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 118
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 163
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 315
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 22
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 118
Składniki
Płatki wsypać do szklanki i uzupełnić wrzątkiem po brzegi. Zamieszać i odstawić do napęcznienia. Po czym wsypać uprażone pestki słonecznika, rodzynki, cukier i siemię lniane. Wymieszać ponownie i odstawić na 15 minut. Masa przez ten czas zgęstnieje. Małą łyżeczką nabieramy porcje. I formujemy jednakowe kuleczki. Wewnętrzne strony dłoni smarujemy olejem kokosowym. Po uformowaniu wszystkich kuleczek, należy obtoczyć je w kakao. Masę przed przystąpieniem do formowania kulek, należy spróbować i ewentualnie dosłodzić według uznania.