Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pachnące racuchy z borówkami"
Duszone rzodkiewki przygotujesz w 3 sekundy. Zawarte w nich są liczne witamin...
Odsłon: 58
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 74
Polecam.
Odsłon: 106
Duszone rzodkiewki przygotujesz w 3 sekundy. Zawarte w nich są liczne witamin...
Odsłon: 58
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 74
Polecam.
Odsłon: 106
Składniki
Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, cukrem i mlekiem w proszku. Dodaj 4 łyżki oleju i tyle mleka waniliowego, by uzyskać dość gęste ciasto.
Odstaw masę na 5 minut, a następnie usmaż średniej wielkości racuszki na mocno rozgrzanym oleju. Odsącz je z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
Umyte borówki włóż do rondelka. Zasyp owoce cukrem i zalej odrobiną wody.
Gotuj na wolnym ogniu do momentu, aż z borówek zrobi się gładki sos. Dodaj wiórki kokosowe i dokładnie wymieszaj.
Gorącym sosem polej przygotowane wcześniej racuszki.
<strong>Przepis nadesłała Sylwia Ładyga z Węgrzyc Wielkich.</strong>Źródło: Super TV