Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 19
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 69
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 78
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 19
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 69
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 78
Składniki
Mleko podgrzać i rozprowadzić w nim drożdże z łyżeczką cukru pudru i łyżeczką mąki. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Do zaczynu dodać żółtka, cukier puder, sól, oraz przesianą mąkę. Wyrobić ciasto, dodać roztopione masło, cukier waniliowy i wyrabiać całość, aż tłuszcz się wchłonie. Ciasto przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce.
Gdy podwoi objętość, wyłożyć na stolnicę. Rozwałkować na grubość 2 cm. Szklanką wykrawać kółka. Na kółko dać powidła, położyć drugie i zlepić. Zostawić chwilę na stolnicy, aby podrosły. Smażymy pączki na mocno rozgrzanym oleju z obu stron. Po odsączeniu z oleju posypujemy cukrem pudrem.