Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9468
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 230
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 516
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9468
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 230
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 516
Składniki
Utrzec drożdże z łyżeczką cukru i kubkiem mleka, zostawic do rośnięcia.Z mąki i dodatków wyrobic ciasto, dodając drożdże i spirytus. Zostawic w cieple do wyrośnięcia.Gdy podwoi swoją objętośc formowac pączki. Uformowane pączki zostawic do ponownego wyrośnięcia. Smażyc na rozgrzanym tłuszczu z obu stron. Po wyjęciu osączyc na bibule i obsypac cukrem pudrem lub polukrowac.