Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
są bardzo pyszne mieciutkie , warte spróbowania, zawsze wychodza
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 351
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 13
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 75
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 351
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 13
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 75
Składniki
mleko , drożdże , 0,5 kg maki połączyc (zrobic z tego rozczyn) odstawi do wyrosniecia. Gdy gotowe dodac reszte mąki , żółtka utarte z cukrem pudrem , spirytus , sól , cukry waniliowe .
chwile wyrabiac , na koniec dodac wczesniej roztopioną margarynę i pianę tylko z 2 białek usztywnioną podczas ubijania cukrem kryształem , zarabiac reką aż powstanie jednolite ciasto (ma odstawac od ręki), przykryc scierką i odczekac aż podwoi swoją objętosc
Gdy ciasto wyrośnie , dac na stolnice , rozwałkowac na grubośc 2 cm , mozna dodawac odrazu marmoladę lub dopiero po usmazeniu nabic specjalnym do tego rekawem z wąską końcówką
Po usmażeniu posypac cukrem pudrem lub polac lukrem wg własnego uznania.
Zyczę smacznego