Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z chrupiącą skórką , z nadzieniem lub bez. Jak kto lubi.
Burgery to amerykański klasyk, który doskonale sprawdzi się podczas wiosennyc...
Odsłon: 128
Kurczak po meksykańsku to potrawa, do której nie potrzebujesz więcej dodatków...
Odsłon: 1203
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 420
To pyszny i prosty sposób na zapiekankę, która jest świetnym pomysłem na kola...
Odsłon: 77
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 288
Burgery to amerykański klasyk, który doskonale sprawdzi się podczas wiosennyc...
Odsłon: 128
Kurczak po meksykańsku to potrawa, do której nie potrzebujesz więcej dodatków...
Odsłon: 1203
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 420
To pyszny i prosty sposób na zapiekankę, która jest świetnym pomysłem na kola...
Odsłon: 77
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 288
Składniki
Drożdze mieszam z dodatkiem cukru , ciepłego mleka ,soli i łyżki mąki. Odstawiam na ok. 20 minut w ciepłe miejsce.
Masło roztapiam i studzę. Mąkę wsypuję do miski , zostawiając do posypania stolnicy. Dodaję cukier puder ,rozczyn i masło. Zagniatam i przykrywam do wyrośnięcia na ok. 1 godz. Ciasto powinno być dosyć gęste.
Na stopnicę wysypuję odrobinę mąki , wyjmuję ciasto. Wałkuję na grubość ok. 2 cm. Wycinam małym kubkiem krążki , układam na blachę posypaną mąką , aby wyrosły.Przykrywam ściereczką na ok. 1 godz.
Do garnka z gorącym olejem ok.[170 stopni] wkładam delikatnie wyrośnięte krążki i smażę z obu stron.Na początek smażę jednego na próbę.Usmażone wyjmuję na ręcznik papierowy. Część nadziewam dżemem za pomocą szprycy. Pączki lukruję.