Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mocno czekoladowe pączki z piekarnika.
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 69
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 78
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 83
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1233
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 297
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 69
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 78
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 83
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1233
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 297
Składniki
W rondlu topimy masło z wodą, cukier i sól. Podgrzewamy, aż do zagotowania. Na gotujące mokre składniki, wsypać mąkę wymieszaną z kakao. Mieszać energicznie. Zdjąć z ognia i wystudzić. Masa ma odchodzić od boków naczynia. Dodać żółtko, a następnie całe jaja. Wymieszać mikserem. Surowe ciasto włożyć do rękawa cukierniczego i wyciskać dyski o średnicy 10 cm. Piec 25-30 minut w 190* Jeszcze ciepłe posypałam cukrem pudrem. Smacznego.