Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne małe kulki, wciągające, mega szybkie - wszystko do miski i smażymy - no szybciej się już chyba nie da ;)
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 452
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 156
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 101
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 452
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 156
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 101
Składniki
Wszystkie składniki umieszczam w misce i mieszam. Olej rozgrzewam do temperatury 170 stopni. Rękę natłuszczam odrobiną oleju, nabieram trochę ciasta, formuję kulkę i wrzucam na rozgrzany olej (ciasto możecie wrzucać również za pomocą dwóch łyżek – pączki będą tylko trochę mniej foremne). Pączki smażę, aż się zarumienią, około 2 minut z każdej strony. Następnie pączki wyciągam na papier kuchenny. Lekko przestygnięte pączuszki posypuję cukrem pudrem. Najlepsze są oczywiście świeże i lekko ciepłe, ale zamknięte w pojemniku smakują również na drugi i trzeci dzień. Pozostają miękkie. Pączki na mascarpone gotowe. Smacznego