Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pączki wiedeńskie"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 269
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 42
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 78
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 87
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 269
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 42
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 78
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 87
Składniki
Wodę wlej do garnka, zagotuj z solą i masłem. Garnek zdejmij z ognia, wsyp obie mąki, wymieszaj. Postaw na ogniu, mieszaj, aż masa będzie gęsta. Ciasto zdejmij z ognia, wbijaj po jednym jajku i miksuj. Następne jajko dodawaj wtedy, gdy poprzednie dokładnie połączy się z masą. Ciasto wystudź, dodaj proszek do pieczenia. Wymieszaj.
Za pomocą szprycy wyciskaj okrągłe obwarzanki. Rozgrzej tłuszcz, wrzucaj obwarzanki. Smaż z obu stron. Usmażone pączki wyjmij i osącz z tłuszczu.
<strong>Przepis naszej czytelniczki, pani Bogumiły Bybkowskiej.</strong>Źródło: Dobry Tydzień