Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pączki wiedeńskie z lukrem"
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 507
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 171
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 122
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14604
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 48
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 73
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 507
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 171
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 122
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14604
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 48
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 73
Składniki
Mąkę przesiej. Do garnka wlej wodę, zagotuj, dodaj masło i szczyptę soli. Podgrzewając na małym ogniu, dodaj całą mąkę. Energicznie mieszaj i ucieraj ciasto, aż zacznie odchodzić od ścianek garnka. Odstaw do wystudzenia.
Do ciasta wbijaj po jednym jajku, miksuj. Masę przełóż do szprycy z karbowaną końcówką. Na papier do pieczenia wyciskaj ciasto, rysując nim kółka lub świderki. Rób między nimi odstępy.
W garnku rozgrzej mocno olej. Pączki wrzucaj na gorący olej, smaż na rumiano. Odkładaj je na papierowy ręcznik, by osączyć z nadmiaru tłuszczu.
Czas: około 2,5 godziny.Źródło: Dobry Tydzień