Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo pyszne pączki, wychodzą jak z cukierni
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 41
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 366
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 89
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 41
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 366
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 89
Składniki
Żółtka rozetrzeć z cukrem na biala mase
drożdże+2 łyżki cukru+pół szklanki mleka+2 łyżki mąki= wymieszać i zostawiasz do wyrośnięcia;
mąkę trzeba przesiać przez sitko !! margarynę roztopić
Wszystko razem trzeba połączyć i ugniatać, ciasto musi być elastyczne. ciasto pokroić na kawałki, robić placuszek na niego dżem i zawijać tak jak formuje się kulkę na knedle .
smaży się na bardzo małym gazie na glebokim rozgrzanym smalcu lub oleju, dosyć długo. jak sie przysmażą się z jednej strony to przewrócić na druga i już, można powtórzyć to dwa razy :)
posypać cukrem pudrem i gotowe