Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pączki z dziurką w lukrze"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27445
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 153
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 177
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1163
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27445
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 153
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 177
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1163
Składniki
poza purée i olejem zmiksuj.
Dodawaj po łyżce purée z batatów i zagniataj do czasu, aż ciasto będzie elastyczne. Wtedy dokładaj po łyżce oleju i ugniataj, aż ciasto będzie odchodzić od dłoni. Oprósz je mąką i odłóż na godzinę.
Ciasto rozwałkuj i wytnij z niego kółka z dziurką. Odstaw na pół godziny do wyrośnięcia, po czym piecz kwadrans w temp. 180°C.
Pączki polej lukrem.Źródło: Kurier TV