Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Paczuszki ryżowe"
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 59
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 38
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 294
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 59
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 38
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 294
Składniki
Na rozgrzanym maśle zeszklić posiekaną cebulę. Dodać ryż, zalać bulionem i gotować, aż ryż zmięknie.
Połączyć z jajkami i świeżym tymiankiem, doprawić, wymieszać. Liście kapusty sparzyć, wykroić grubsze nerwy. Nakładać na liście porcje ryżu i zawijać.
Paczuszki wiązać szczypiorkiem. Ułożyć w rondlu, zalać osolonym wrzątkiem, przykryć, gotować 20 minut. Wyjąć paczuszki. Do sosu dodać koncentrat pomidorowy, zagęścić mąką. Paczuszki podawać z sosem.
Jeśli masz czas i chcesz, by paczuszki były kolorowe, zrób cienkie obręcze z papryki i ozdób nimi paczuszki (jak na zdjęciu).
ok. 50 minutŹródło: Twoje Imperium