Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pagórki z rodzynkami"
Polecam.
Odsłon: 153
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 46
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 494
Polecam.
Odsłon: 153
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 46
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 494
Składniki
Z białek ubijamy sztywną pianę, dodając cukier i po jednym żółtku. Obydwie mąki przesiewamy z proszkiem do pieczenia, porcjami dodajemy do masy jajecznej. Na koniec do ciasta wlewamy 3 łyżki gorącej wody, mieszając delikatnie.
Ciasto wylewamy na natłuszczoną i oprószoną bułką tartą blachę i na 35-40 minut wstawiamy do wcześniej nagrzanego do 180oC piekarnika. Upieczony biszkopt przez kilka minut pozostawiamy w wyłączonym piecyku, po czym studzimy i wykładamy na deseczkę.
Stopioną, schłodzoną czekoladę łączymy ze śmietaną kremówką. Biszkopty moczymy w wódce wymieszanej z przegotowaną wodą i układamy na cieście. Ciasto polewamy czekoladową polewą, a każdy pagórek dekorujemy rodzynkami.
Czas przygotowania 60 minut. Cena jednej porcji około 1 zł
Wartość odżywcza jednej porcji 308 kcal Białko 10 g/Tłuszcz 18 g/Węglowodany 66 gŹródło: Rewia