Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pakieciki ryżowe z jarzynami curry"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6107
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 143
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 311
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6107
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 143
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 311
Składniki
Marchewki obierz, umyj, pokrój w słupki. Z cukinii grubo zetnij skórkę i pokrój ją w słupki (miąższ wykorzys taj np. do leczo).
Por oczyść, pokrój w słupki. Olej rozgrzej na patelni, włóż łyżeczkę pasty curry, podsmaż. Włóż warzywa, smaż kilka minut, potrząsając patelnią. Przypraw pastą curry, solą i pieprzem.
Papier ryżowy namocz w wodzie, odłóż na minutę, by woda się wchłonęła (przed smażeniem papier musi być suchy). Uważaj, by ich nie skleić. Na papierze ułóż warzywny farsz. Boki załóż do środka (jak najciaśniej), sklejając je ze sobą. W ten sposób uformuj pakieciki. Olej rozgrzej na patelni, ułóż pakieciki (w pewnej odległości od siebie), usmaż ze wszystkich stron na złoty kolor. Osącz.
Czas przygotowania: 30 min, ilość porcji: 4, cena za porcję: 1,50 złŹródło: Chwila dla Ciebie