Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj chciałam polecić Wam pampuszki. Są to proste ,szybkie w przygotowaniu, puszyste, a za pyszne placuszki. Podane z karmelizowanymi jabłkami lub śmietaną smakują wyśmienicie.
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 194
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 160
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 194
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 160
Składniki
Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Żółtka ubijamy z cukrem dodając cukier waniliowy, mąkę oraz większą szczyptę sody oczyszczonej. Masę żółtkową połączyć z masą białkową, delikatnie wymieszać do połączenia. Patelnię rozgrzać z niewielką ilością oleju, nakładać porcje masy formować placuszki pampuszki i smażyć z obydwu stron na rumiano. Jabłka obrać ,usunąć gniazda nasienne , pokroić i karmelizować. Placuszki podawać z karmelizowanymi jabłkami lub śmietaną, albo z ulubionym dżemem.