Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
LATO…… gorące słońce, szaleństwo owocowe, smaki wyjątkowe. SERNIK…..na zimno przygotowany, z galaretką z podany. SMAK….delikatny, waniliowy i mocno owocowy.
Wysoką formę prostokątną 28/18 cm lub tortownicę o średnicy 28 cm, mikser, trzepaczka ręczna, blender,
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 158
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 84
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 288
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1065
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 25
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1514
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 158
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 84
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 288
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1065
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 25
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1514
Składniki
rzygotowanie masa serowa: Przygotowujemy formę, wykładamy ją papierem do pieczenia lub folią spożywczą. Śmietankę ubijamy z fiksem do śmietany i cukrem pudrem. Ser przekładamy do miksera i miksujemy kilka sekund. Mleko zagotowujemy, wsypujemy żelatynę i energicznym ruchem mieszamy trzepaczką do uzyskania gładkiej konsystencji. Żelatynę przekładamy do sera i od razu całość miksujemy na wysokich obrotach, żeby składniki się połączyły. Dodajemy ubitą śmietanę i całość miksujemy do uzyskania delikatnej i kremowej masy (ok. 1 min). Masę serową jak najszybciej przekładamy do formy, wierzch wyrównujemy i przekładamy do lodówki.
galaretka owocowa: Wszystkie owoce miksujemy w blenderem. Obydwie galaretki rozpuszczamy a 500 ml wody. Owoce zalewamy gorącą galaretką, całość dokładnie miksujemy. Można dosłodzić do smaku, wszystko zależy jakiej mieszanki owoców użyjecie. Przelewamy przez gęste sito, przecieramy, żeby oddzielić pestki i skórki. Odstawiamy do przestygnięcia. Pianka powstaje przez energiczne miksowanie lub ubicie trzepaczką. Zimną galaretkę przelewamy na masę serową i pozostawiamy do zastygnięcia najlepiej na całą noc.