Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pancakesy w kajmaku"
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 163
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 151
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 163
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 151
Składniki
Przepis przysłała Małgorzata Kwiatkowska z Krapkowic
Kajmak: do naczynia wlej mleko, dodaj cukier, kakao i masło, gotuj na małym ogniu ok. 20 minut. Pod koniec gotowania wsyp mleko w proszku, podgrzewaj, mieszając, aż masa dobrze się połączy.
Placki: masło stop. Wlej do miski, dodaj mąkę, mleko, jajka, proszek do pieczenia, sól, cukier, cukier waniliowy i aromat pomarańczowy, dobrze wymieszaj.
Z ciasta usmaż na oleju placki na złoty kolor z obydwu stron. Podawaj polane kajmakiem z dodatkiem np. dżemu.
Czas przygotowania 45 min, ilość porcji 4, cena za porcję 1,70 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie