Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Panierowana kalarepka"
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 191
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 155
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 11
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 191
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 155
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 11
Składniki
Kalarepki kroję w plastry. Wkładam je do wrzątku ze szczyptą soli, odrobiną cukru i kilkoma kroplami soku z cytryny. Gotuję ok. 10 min. Kalarepki odcedzam i studzę.
Bułkę łączę z płatkami migdałów. Jajka roztrzepuję z mlekiem. Osuszone plastry kalarepki oprószam pieprzem i panieruję w mące, jajkach i migdałach z bułką. Smażę na złoty kolor na rozgrzanym oleju.
Kalarepki osączam z tłuszczu na papierowych ręcznikach, podaję udekorowane natką.
35 min • Porcja 110 kcal • Przepis na 3-4 porcje.Źródło: Kobieta i życie