Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Panierowany ser z żurawiną"
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 191
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 155
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 11
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 191
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 155
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 11
Składniki
Ser przekrój w poprzek. Rozbij widelcem jajko, delikatnie posól i dopraw świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Płatki kukurydziane wsyp do torebki foliowej i drobno je pokrusz. Wysyp na oddzielny talerz. Ser najpierw zanurz w jajku, a potem dokładnie obtaczaj w płatkach.
Na patelni rozgrzej olej, smaż ser z obu stron. Podawaj z żurawiną i natką pietruszki.
RADA: Do pokruszonych płatków możesz dodać łyżeczkę mąki kukurydzianej – panierka będzie bardziej zwarta.Źródło: Olivia