Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Panna cotta to bardzo popularny włoski deser. W dosłownym tłumaczeniu oznacza „gotowaną śmietankę”. Samo przygotowanie go jest banalnie proste, trudniejszym zdaje się podanie. Dlatego mamy dla Was poradę: aby panna cotta wyszła idealne, foremki posmaruj delikatnie olejem, a tuż przed zaserwowaniem deseru, zamocz je na kilka chwil w ciepłej wodzie.
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 16
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 318
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 3520
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 16
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 318
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 3520
Składniki
Żelatynę zalej zimną wodą.
Do rondelka wlej mleko i śmietankę. Delikatne podgrzej, następnie wsyp cukier i dodaj ziarenka wanilii. Mieszaj energicznie, aż cukier całkowicie się rozpuści. Nie doprowadzaj płynu do wrzenia, gdy tylko na brzegach garnka zauważysz bąbelki, zestaw z ognia.
Do gorącego mleka i śmietanki dodaj żelatynę i całość bardzo dokładnie wymieszaj. Odstaw do przestudzenia.
Foremki lekko natłuść olejem i wlej do nich gotowy płyn. Włóż do lodówki na co najmniej dwie godziny. Panna cottę podawaj ze świeżymi owocami, polaną sosem malinowym.
Maliny zmiksuj za pomocą blendera. Przetrzyj przez sitko. Do gotowego musu dodaj miód i wymieszaj.